THE MENU

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.Coloré
.épicurien

Sous la houlette de Mathieu Viannay et de son adjoint Olivier Reverdy, l’esprit de la Mère Brazier est toujours bien vivant. Amoureux des beaux produits et fidèle à ses producteurs locaux, le chef qui aime les lignes graphiques et épurées, fonctionne à l’intuition.

“En fonction des saisons, je réfléchis à des produits et je pioche dans ma mémoire de goûts. Ensuite, tout se met en place dans ma tête.”
La célèbre poularde demi-deuil est au menu, mais le chef n’hésite pas à la sublimer lorsque la saison des truffes est terminée. Elle devient alors une Poularde de Bresse et homard en cocotte à l’étouffée, servie avec son ragoût de légumes au jus. Mathieu Viannay revisite les recettes emblématiques de la Mère Brazier en les remettant au goût du jour.

Mathieu Viannay M.O.F. 2004 & Olivier Reverdy
vous proposent :

STARTERS

Artichoke and foie gras “tribute to Mère Brazier” 70 €

Spider crab and sea crab , shells emulsion and oscietra caviar 85 €

Scallops with watercress, wasabi, herbs oil and sour condiments 75 €

Carabineros gambas tartare, passion fruit, head jelly and sea urchin bisque 80 €

Ravioli of fresh sheep’s cheese, truffle, and grilled asparagus 85 €

FISHES

Cod loin with a nage of white shrimps, focaccia, and spiced fennel 80 €

Pike mousse with crayfish and Nantua sauce 80 €

Abalone and iodized “pieds paquets”, bitter salad and ravigote 85 €

MEATS
Toutes nos viandes sont d’origine Française ou U.E. ou Australie pour le boeuf Wagyu. Prix nets.

Bresse free range chicken with morels and asparagus (in 2 services for 2 guests) 265 €

Veal sweetbreads “grenobloise” style, Anna potatoes and papada iberica, asparagus and mustard seed juice 85 €

Milk-fed lamb, confit, roasted and in a caillette with herbs, chickpeas with sesame seeds 80€

SELECTION OF CHEESES

Renée Richard, Didier Lassagne, Jean-Yves Bordier, Bernard Mure-Ravaud et la Ferme du Puy – 30 €

desserts

Dandelion honey soufflé, Maltese orange sorbet, Mead and gel bees pollen 28€

Gariguettes strawberries and Turron, Pistachio cream from San Biagio and Granita of wild strawberries brandy 28€

Vanilla layer, White miso ice-cream, Sobacha and bitter praline 28€

Warm chocolate emulsion, Jerusalem artichoke and coffee ice cream, peanuts and grape cooked with Kahlua liquor 28€

.nouveautés
.découverte
.saisons

Tous les jours, nous nous efforçons avec l’aide de nos fournisseurs de sélectionner pour vous les meilleurs produits au gré des saisons :

  • La Maison Miéral pour les volailles,
  • La Boucherie Giroud Perrier & J.A. Gastronomie
    pour les viandes,
  • Les poissonneries Vianey & Homards Acadiens
    pour les poissons,
  • Les maisons Barnas, Bail & les Halles Trottemant pour les primeurs.

De ce fait, nous pouvons être amenés à modifier certains plats.

LUNCH MENU – 95€

( Sauf jours fériés )

Starter, main course and dessert to choose from the Eugenie Brazier menu

EUGÉNIE BRAZIER MENU – 165€

With wine pairing 245€ – With soft pairing 200€

Carabineros gambas tartare, passion fruit, heads jelly and sea urchin bisque
Or
Spider crab and sea crab, shell emulsion and oscietra caviar (extra 15 €)
***
Artichoke and foie gras “tribute to Mère Brazier”
Or
Scallops with watercress, wasabi, herbs oil and sour condiments
***
Cod loin with a nage of white shrimps, focaccia, and spiced fennel
Or
Pike mousse with crayfish, Nantua sauce, Confit pike and « Grenobloise » condiments
***
Veal sweetbreads “grenobloise” style, Anna potatoes and papada, asparagus and mustard seed juice
Or
Milk-fed lamb, confit, roasted and in a caillette with herbs, chickpeas with sesame seeds
***
Dandelion honey soufflé, Maltese orange sorbet, Mead and gel bees pollen
Or
Gariguettes strawberries and Turron, Pistachio cream from San Biagio and Granita of wild strawberries brandy

CENTENARY MENU 225€

With wine pairins 340€ – With soft pairing 270€

(served before 13h00 and 21h00)

Spider crab and sea crab, shell emulsion and oscietra caviar
***
Carabineros gambas tartare, passion fruit, heads jelly and sea urchin bisque
***
Artichoke and foie gras “tribute to Mère Brazier”
***
Scallops with watercress, wasabi, herbs oil and sour condiments
***
Cod loin with a nage of white shrimps, focaccia, and spiced fennel
Or
Pike mousse with crayfish, Nantua sauce, Confit pike and « Grenobloise » condiments
***
Veal sweetbreads “grenobloise” style, Anna potatoes and papada, asparagus and mustard seed juice
Or
Milk-fed lamb, confit, roasted and in a caillette with herbs, chickpeas with sesame seeds
***
Vanilla layer, White miso ice-cream, Sobacha and bitter praline
Ou
Warm chocolate emulsion, Jerusalem artichoke and coffee ice cream, Peanuts and grape cooked with Kahlua liquor

« La découverte d’un mets nouveau fait plus pour le genre humain
Que la découverte d’une étoile »

Anthelme Brillat-Savarin